miercuri, 21 ianuarie 2009

Reality show

Incepand de ieri, a intrat in vigoare o lege, conform careia toate convorbirile telefonice si toate sms-urile vor fi inregistrate si vor putea fi folosite de procurori in "cazuri de urgenta" (ex: razboi, asediu, atac al robotilor din viitor etc.).

("001000111101010100101011010101111011")

Scopul declarat al acestei masuri este prevenirea terorosimului.............
Da, al terorismului.........
Ma simt mult mai in siguranta!

Se pare totusi, ca nu se va inregistra continutul mesajului, ci doar date legate de acesta: de unde vorbim, cu cine vorbim, unde se afla cel cu care vorbim, cat vorbim...
Intr-adevar, infomatii utile.

(Stiu cu cine vorbesti...
si nu mai zambi ca un fraier!)


Deja imi imaginez o situatie, in care un detectiv se uita peste aceste date:
"Hmmm. Suspectul a vorbit de 6 ori intr-un interval de 72 de ore, cu un numar din aceeasi retea, care se afla la 1.9 km distanta. Ceea ce e ciudat insa, este ca nici un apel nu depaseste 84 de secunde. Exista o singura solutie! Suspectul are 29 de ani, este brunet, schiopateaza din cauza unei fracturi pe care a suferit-o la ski si este pasionat de rebus. Da! Este singura posibiliatate!"
La fel de verosimil pe cat de inteligenta este legea despre care vorbim.

Dar totusi, nici un sacrificiu nu este prea mic pentru a preveni eventualele acte teroriste. Nu?
Probabil aceste date vor ajuta si la capturarea membrilor Yakuza (un studiu recent arata ca in Romania numarul membrilor Yakuza este aproximativ egal cu cel al teroristilor). Dar de ce sa ne oprim aici? Cu siguranta aceste informatii vor duce la aflarea adevarului din spatele unor enigme neexplicate ale istoriei. Unde este Atlantida? Cum au fost construite piramidele? Ce a fumat Walt Disney inainte sa il creeze pe Mickey Mouse?

("O sa iti devorez sufletul!")

Raspunsurile le vom afla in curand.

Insa, ce impact va avea crearea acestui precedent? Cum vor evolua aceste legi, care sacrifica libertatile personale, in favoarea "securitatii sociale"? Viitorul nu arata prea grozav.


(Faceti cunostiinta cu fratele cel mare!)

Niciun comentariu: